ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πήγαν στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου Ρουσσόπουλος και Κοντός

20:21 - 28 Ιουν 2010 | Πολιτική
Να μην παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου επέλεξαν οι πρώην υπουργοί, Θεόδωρος Ρουσσόπουλος και Αλέξανδρος Κοντός. Αντίθετα, τοποθετούνται επί της παραπομπής τους σε προανακριτική επιτροπή με υπομνήματά τους προς την Εθνική Αντιπροσωπεία.
Οι επιστολές των δύο πρώην υπουργών αναγνώστηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, υποστηρίζει πως «στην εποχή μας, λίγοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ακολουθήσουν το βασανιστικό δρόμο αναζήτησης της αλήθειας».

«Οι αφορισμοί, οι γενικότητες και τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν σ’ αυτήν την υπόθεση, κυριαρχούν πέρα από το δίκιο και το άδικο. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας, σας γνωστοποιώ ότι θα επιδιώξω με όλα τα νόμιμα μέσα, ως το τέλος, τη δικαίωσή μου. Το ήθος και η αξιοπρέπειά μου, ορίζουν το δρόμο αυτής της επιδίωξης, όσο μακρύς και αν είναι» καταλήγει ο κ. Ρουσόπουλος.

Στη δική του επιστολή ο κ. Κοντός υπενθυμίζει πως έχει τοποθετηθεί αναλυτικά στην υπόθεση, κατά την προηγούμενη σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας και γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην παραστεί στην όλη διαδικασία, διότι, όπως λέει, θεωρεί ότι »αυτή κινείται στα πλαίσια της ανάδειξης προκατασκευασμένων ενόχων και προειλημμένων αποφάσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές του σκοπιμότητες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.