ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βατοπέδιο: Προανακριτική για τους πέντε από τους έξι

09:28 - 30 Ιουν 2010 | Πολιτική
Σε προανακριτική επιτροπή προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ποινικές τους ευθύνες στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου παραπέμπονται τελικά οι πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Πέτρος Δούκας. Αντιθέτως, η Βουλή αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να απαλλάξει τον Κώστα Κιλτίδη, παρά την αντίθετη εισήγηση του πορίσματος της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή που προηγήθηκε.

Όπως διεφάνη από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στη Βουλή, οι βουλευτές δεν ακολούθησαν συγκεκριμένη κομματική γραμμή και ψήφισαν σε μεγάλο βαθμό κατά βούληση. Συγκεκριμένα, επί 282 παρόντων βουλευτών, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ευάγγελος Μπασιάκος: Υπέρ της παραπομπής 194 ψήφοι, κατά 81, «παρών» 2, λευκά 4 και άκυρα 1

Πέτρος Δούκας: Υπέρ 177 ψήφοι, κατά 81, «παρών» 13, λευκά 0, άκυρα 11

Αλέξανδρος Κοντός: Υπέρ 186 ψήφοι, κατά 77, «παρών» 4, λευκά 0, άκυρα 15

Γιώργος Βουλγαράκης: Υπέρ 167, κατά 91, «παρών» 17, λευκά 1, άκυρα 6

Κώστας Κιλτίδης: Υπέρ 49, κατά 212, «παρών» 16, λευκά 0, άκυρα 5

Θόδωρος Ρουσόπουλος: Υπέρ 198, κατά 73, «παρών» 7, λευκά 4, άκυρα 0.

Σημειώνεται ότι όλοι οι παραπεμφθέντες αρνούνται ότι υπέπεσαν σε οτιδήποτε μεμπτό. «Δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό εις βάρος μου. Αν υπήρχε ομάδα επιτελικού σχεδίου δεν ανήκα ποτέ σε καμία ομάδα, αν είμαι κάτι  αυτή την υπόθεση είμαι το μεγαλύτερο θύμα της και όχι θύτης», σημείωσε ο Πέτρος Δούκας. «Δεν παρενέβην καθόλου, δεν αναφέρεται το όνομα μου πουθενά, δεν γνωρίζω τους μοναχούς, δεν έχω επισκεφθεί ποτέ το Άγιο Όρος, έχουν ελεγχθεί όλοι οι λογαριασμοί και οι δικοί μου και των συγγενών μου. Δεν βρίσκομαι εδώ ως πολιτικός, αλλά ως φυσικό πρόσωπο. Η κατηγορία είναι σαφής: περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Είμαι αθώος και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου», υπογράμμισε ο Γιώργος Βουλγαράκης. «Η σύσταση εξεταστική υπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα δίωξης συγκεκριμένων πολιτικών και κλίματος κατασκευής ενόχων. Μήπως επιδιώκεται πολιτική συσκότιση πλήττεται η αξιοπρέπειας, κάποιοι αμφισβητούν  την εντιμότητα μου έχω πουλήσει τη μισή μου περιουσία και δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα», τόνισε ο Ευάγγελος Μπασιάκος. Οι κύριοι Θ. Ρουσσόπουλος και Α. Κοντός, δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση και επέλεξαν να τοποθετηθούν επί της παραπομπής τους με υπομνήματα  στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.