ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Είχαμε φτάσει σε οριακό σημείο

17:26 - 01 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Για ακόμη μία φορά υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι «πρώτη προϋπόθεση ήταν να διασφαλίσουμε τα βασικά, τους μισθούς, τις συντάξεις, διότι η επιλογή δεν ήταν αν θα παρέμεναν ίδιες ή αν θα ήταν μεγαλύτερες οι συντάξεις, αλλά αν θα υπήρχαν συντάξεις».
«Οι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε ήταν απαραίτητες, για να αντιμετωπίσουμε το οριακό σημείο, στο οποίο είχε φτάσει η χώρα και η οικονομία, και να προστατέψουμε τελικά, βασικά δικαιώματα των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο: «Η ρότα άλλαξε και βάλαμε πλώρη για την ανάταξη της χώρας, παρότι ο δρόμος είναι ακόμη και μακρύς και δύσκολος».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το κυβερνών κόμμα για ανακολουθία σε σχέση με το προεκλογικό του πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμμισε πως οι στόχοι που είχαν τεθεί ισχύουν στο ακέραιο, όμως «μερικά από τα θέματα, όπως τα μισθολογικά, προσωρινώς έστω, λόγω της μεγάλης κρίσης αναβάλλονται».

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως αυτά που το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε θα γίνουν πράξη καθώς είναι αυτά που χτυπούν στη ρίζα το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην ανάγκη πάταξης του κράτους-λάφυρου, της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ριζικές τομές και αλλαγές σε όλη τη Διοίκηση, τη λειτουργία και τη διαφάνεια, μέσα από τις οποίες και οι υπηρεσίες θα καλυτερεύσουν και θα εξοικονομηθούν χρήματα για την κοινωνική πολιτική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.