ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεκδικεί τη θέση του προέδρου της ΚΣ του ΟΑΣΕ ο Π. Ευθυμίου

20:48 - 01 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου διεκδικεί το αξίωμα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν στο Όσλο της Νορβηγίας το Σάββατο 10 Ιουλίου.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από τους 320 βουλευτές-μέλη του σώματος, που προέρχονται από τα κοινοβούλια των 56 κρατών που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ.

Ο κ. Ευθυμίου είναι Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ ύστερα από την εκλογή του, το καλοκαίρι του 2009, με τις περισσότερες ψήφους έναντι των συνυποψηφίων του. Αποτελεί μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας από το 2004, ενώ το 2006 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Β΄ Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και το 2008 Πρόεδρός της.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βουλή των Ελλήνων χαρακτήρισε την ελληνική υποψηφιότητα ως «μία από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής διπλωματίας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.