ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Μεταναστευτικό

10:08 - 06 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ για την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό είναι οι εξής: Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «έτσι θα γίνεται η εξίσωση μέσα από την Παιδεία, θα γίνεται ομαλά και σταδιακά, και θα γίνεται με ελεύθερη επιλογή και προσπάθεια των παιδιών, όχι με αυτοματισμούς εκ γενετής». «Με το που γεννιούνται τα παιδιά θα παίρνουν το δικαίωμα. Αλλά θα το ασκούν στην ενηλικίωσή τους. Με ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλά χωρίς η ιθαγένειά τους να «συμπαρασύρει» την πολιτογράφηση των γονιών τους από την αρχή. Γιατί η ιθαγένειά τους θα κερδίζεται οριστικά 18 χρόνια αργότερα» προσέθεσε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε ότι η ρύθμιση που προτείνει η Νέα Δημοκρατία «βοηθά τους μετανάστες που θέλουν να ριζώσουν εδώ, και τους διαχωρίζει απ’ όσους έρχονται εδώ ως ενδιάμεσο σταθμό – transit - για να πάνε αλλού. Αυτό το διαχωρισμό τον θέλουν πάνω απ’ όλα οι ίδιοι οι μετανάστες που έχουν κάνει σπίτι τους την Ελλάδα και θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν πατρίδα τους την Ελλάδα. Κι επί πλέον με αυτή τη ρύθμιση η Ελλάδα δεν γίνεται μαγνήτης μεταναστών».

Αντίδραση ΛΑΟΣ

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις παραπάνω προτάσεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Η «κόκκινη γραμμή» του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό άντεξε λίγους μήνες. Αμέσως μετά τις ανάγκες του Συνεδρίου του Κόμματός του, προσέτρεξε στις θέσεις των … προοδευτικών δυνάμεων.Περιμένουμε να δούμε και την περίφημη «κόκκινη γραμμή» της Ρηγίλλης στα εθνικά θέματα, την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια και την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη.Προϊόντος του χρόνου, αποκαλύπτονται τα εξαπτέρυγα της πολύ-πολυτισμικότητας".

Τελευταία τροποποίηση στις 10:22 - 06 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.