ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

11:40 - 09 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Σε νέες ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών ανακοίνωσε ότι προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο καλύτερος προγραμματισμός των μαθητών και των οικογενειών τους και η σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι οι αλλαγές αυτές δε θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρεται στα εξής:

- Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Στη δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

- Στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.