ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Xωρίς την ενεργή παρουσία των νέων, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει

12:16 - 09 Ιουλ 2010 | Πολιτική
«Κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην εκτός ημερησίας διάταξης, συζήτηση στη Βουλή, για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη «να μπει τέλος στο πελατειακό σύστημα, που μαστίζει και τη νέα γενιά» και απηύθυνε έκκληση στη νεολαία για κοινό αγώνα, σημειώνοντας ότι «χωρίς την ενεργή παρουσία των νέων, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει».
«Χωρίς την ενεργή παρουσία της νέας γενιάς, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι υποχρέωση των πολιτικών είναι να παραδώσουν στους νέους μια χώρα απαλλαγμένη από βάρη.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτό που απαιτούν οι νέοι, προκειμένου να υπάρχει μια νέα γενιά ελεύθερη, χειραφετημένη, αισιόδοξη, απαλλαγμένη από πελατειακές αντιλήψεις», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αλλάξει για πάντα η Ελλάδα. «Έχουμε αρχίσει μία επανάσταση, όχι μόνο δομική αλλά και σε αντιλήψεις, και θα πετύχουμε με τη συμμετοχή της νέας γενιάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι η βασικότερη δέσμευση της κυβέρνησης είναι η αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για πάταξη της ανεργίας μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα για μεγαλύτερη συμμετοχή νέων στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Βάλτε νέους ανθρώπους, δώστε λόγο στη νέα γενιά, γιατί και μπορεί και θέλει, κάντε τον Καλλικράτη μοχλό αλλαγής και ανάπτυξης».


«Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στη μηχανή του κέρδους», σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την εισήγησή της στη Βουλή για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της νεολαίας.

Πρόσθεσε ότι με τα νέα μέτρα «πέφτει βαρύς πέλεκυς για όσους είναι 40 ετών και κάτω» και έκανε λόγο για «μια μαύρη προοπτική», καθώς επίσης και για «κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καμία ελπίδα σύνταξης, πλήρη απαξίωση του κατώτατου μισθού».

Επίσης, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μιλάει και κάνει μια περιγραφή όλων των κακώς κειμένων, σαν να πρόκειται για μια καινούρια κυβέρνηση που μελέτησε τα πράγματα και φέρνει νέα μέτρα».

«Ό,τι περιγράφετε το δημιουργήσατε κι εσείς και η κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το θεωρώ λίγο προσβλητικό για το λαό, τη νεολαία να βγαίνει ο Πρωθυπουργός να θίγει τα κακώς κείμενα, για να φτιάξει ένα καλό κλίμα για να περάσει τα χειρότερα μέτρα της τελευταίας πενταετίας».

Επιπλέον, η γ.γ. του ΚΚΕ υποστήριξε πως η νεολαία δέχεται αντιπαιδαγωγική επίθεση, με αφορμή και τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχει προαναγγελθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

«Μιλάμε για εκπαιδευτική αγορά», τόνισε και υπογράμμισε: «Με τον Καλλικράτη μιλάμε για αυτονόμηση του κάθε πανεπιστημίου και για σχέσεις επιχειρηματικές».

Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν «έμποροι της γνώσης», καθώς-όπως είπε, «παίρνουν αρμοδιότητες στον τομέα της παιδείας, με ωραίες εκφράσεις, όπως η αυτοτέλεια, η αξιολόγηση».

«Ωραίες εκφράσεις», παρατήρησε, «το περιεχόμενο μας ενδιαφέρει». «Η αξιολόγηση γίνεται με στόχο την προσαρμογή στους νόμους της ζούγκλας», είπε η κ. Παπαρήγα και τάχθηκε επίσης κατά του περιορισμού της ύλης στα σχολεία.

Καταλήγωντας, η γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν εξασφαλίζεται τίποτα στη νέα γενιά πως «κινητικότητα σημαίνει περιπλάνηση και ανασφάλεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 09 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.