ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τροπή στη δολοφονία Γκιόλια

09:08 - 20 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Τη “Σέχτα Επαναστατών” φαίνεται να ενοχοποιεί η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν για τη χθεσινή δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, τα δύο πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, με τα οποία οι δράστες αφαίρεσαν τη ζωή του θύματος, είχαν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις προηγούμενες ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, περιλαμβανομένης και της ένοπλης επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, τον περυσινό Ιούνιο.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, τα οποία δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες μετά το χτύπημα στο σπίτι του Σ. Γκιόλια, ανέτρεψαν την αρχική εκτίμηση ότι επρόκειτο για υπόθεση σκοτεινή μεν, αλλά άσχετη με την τρομοκρατία. Η εκτίμηση αυτή βασιζόταν στο γεγονός ότι οι δράστες πήραν σημαντικό ρίσκο, χτυπώντας το κουδούνι του σπιτιού του θύματος στην Ηλιούπολη, στις 5.25 το πρωί και ζητώντας του να κατέβει γιατί του “κάποιος πάει να του κλέψει το αυτοκίνητο”. Όταν ο Γκιόλιας κατέβηκε από το διαμέρισμά του για να δει τι συμβαίνει, τον “γάζωσαν” με 16 σφαίρες, από κοντινή απόσταση, οι 13 εκ των οποίων βρήκαν το στόχο. Τα τραύματα ήταν σχεδόν όλα διαμπερή και το θύμα υπέκυψε αμέσως. Στη συνέχεια, οι δράστες, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, διέφυγαν του σημείου της επίθεσης με κλεμμένο όχημα, στο οποίο ακολούθως έβαλαν φωτιά για να καταστρέψουν τυχόν στοιχεία από γενετικό υλικό που θα άφηναν πίσω τους. Έτσι, η μεθοδολογία της επίθεσης παρέπεμπε στο οργανωμένο έγκλημα και τα κίνητρά της συνδέονταν ανεπισήμως με την εμπλοκή του Γκιόλια στη διαχείριση του δημοφιλούς blog “troktiko”, έως ότου ανατραπούν τα δεδομένα, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης.

Σημειώνεται ότι η “Σέχτα” είχε προειδοποιήσει ήδη από την ημέρα της επίθεσης της στο ALTER ότι θα ακολουθήσουν θανατηφόρα πλήγματα σε δημοσιογράφους και ο Γκιόλιας περιλαμβάνονταν σε εκείνους που είχαν κατά καιρούς στοχοποιηθεί από ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Περισσότερα πράγματα για τα κίνητρα της δολοφονίας, η οποία καταδικάστηκε από σύσσωμο  τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, ενδεχομένως να γίνουν γνωστά με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης. Υπενθυμίζεται ότι η εκτέλεση του Γκιόλια είναι το δεύτερο θανατηφόρο πλήγμα που αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια μέσα σε λίγες εβδομάδες, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την οποία έχασε τη ζωή του ο αξιωματικός της αστυνομίας Γ. Βασιλάκης. Η αστυνομία εξετάζει τις μαρτυρίες των περιοίκων, αν και την ώρα που εκδηλώθηκε το χτύπημα δεν είχε ακόμη χαράξει, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναγνώρισή τους.

Ο Σ. Γκιόλιας άφησε πίσω του ένα δίχρονο γιο, ενώ η σύζυγός του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16:30 στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 20 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.