ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο έλεος των συντεχνιών η χώρα, ξέμεινε και από καύσιμα

09:27 - 27 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Στέγνωσαν πλέον ακόμη και τα τελευταία πρατήρια που διέθεταν έως σήμερα βενζίνη και έτσι η χώρα μας μένει χωρίς καύσιμα πάνω στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, λόγω της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει οι οδηγοί φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων.

Οι φορτηγατζήδες διαμαρτύρονται για το επικείμενο άνοιγμα του επαγγέλματός τους και την απελευθέρωση της έκδοσης αδειών Δ.Χ, για τις οποίες οι ίδιοι έχουν πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να τις προμηθευτούν από την αγορά. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνέλευση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, το οποίο πιθανότατα θα αποφασίσει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πάντως, η κυβέρνηση διεμήνυσε χθες δια του Υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω. Εξάλλου, η απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο. Το νομοσχέδιο που προωθείται προβλέπει μεταβατική περίοδο τριών ετών.

Εκτός από τους βυτιοφορείς, απεργία διαρκείας αναμένεται να κηρύξουν και οι βενζινοπώλες, καθώς απελευθερώνονται και οι περιορισμοί στην δημιουργία βενζινάδικων. Έτσι, στο εξής θα τροφοδοτούνται πλέον μόνο οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα νοσοκομεία, ενώ ο τουρισμός θα δεχθεί και το ύστατο πλήγμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποστάσεις από τις κινητοποιήσεις πήραν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παπαγιωτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως Νέα Δημοκρατία κατανοούμε απόλυτα τα αιτήματα των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων. Ωστόσο, θέλουμε να κάνουμε μια έκκληση προς όλους: Nα μην τινάξουμε στον αέρα τον Τουρισμό και την Ελληνική Οικονομία, αυτό το δύσκολο, το κρίσιμο καλοκαίρι».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:52 - 27 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.