ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζουν οι Επιτροπές για το Βατοπέδιο και τα Ομόλογα

11:38 - 27 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης συνεδριάζουν σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων (ώρα 11:00 - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά»), καθώς και η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά πρώην Υπουργών για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου» (ώρα 14:00 - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά»).

Για το θέμα των ομολόγων η αρμόδια Εξεταστική αποφάσισε να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή των βρετανικών αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί η διαδρομή της προμήθειας για το επίμαχο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ της JP MORGAN που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται φυσικά πρόσωπα. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν αίτημα να εξεταστούν και οι εκδόσεις ομολόγων που διενεργήθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από το 2009, κάτι το οποίο όμως απορρίφθηκε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Βατοπεδίου, η Ν.Δ προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι απέκρυψε 4 πορίσματα με τις εκτιμήσεις των τιμών των ακινήτων που αντηλλάγησαν με τη Μονή  και από τα οποία δεν προέκυπταν διαφορές στην τιμή τους. Στο μεταξύ, στην Προανακριτική θα κληθούν να καταθέσουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, Γιάννης Μουρμούρας, ο επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Στέλιος Γκρόζος, και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.