ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμο Ραντεβού Βυτιοφορέων με γ.γ. Υποδομών

10:09 - 28 Ιουλ 2010 | Πολιτική
(upd.) Κρίσιμη συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, Χάρη Τσιόκα. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την κυβέρνηση, αν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, τότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επίταξης των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ., ακόμη και σήμερα.

Το πλέον ακανθώδες ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι τι θα γίνει με όσους μεταφορείς αγόρασαν τις άδειες τους τα τελευταία χρόνια, έναντι τιμήματος δεκάδων χιλιάδων ευρώ και δεν θα έχουν προλάβει να αποσβέσουν την επένδυσή τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να συναινέσει σε κάποιου είδους συμβιβασμό για αυτές τις περιπτώσεις, είτε χαρίζοντας μία επιπλέον άδεια σε αυτήν την κατηγορία φορτηγατζήδων, είτε προσφέροντας τους φοροαπαλλαγές. Εντούτοις, παραμένει ακόμη ασαφές αν τελικά οι συμβιβαστικές της προτάσεις θα γίνουν δεκτές.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτίων Δ.Χ., η αγορά έχει ξεμείνει από καύσιμα, ενώ παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων και καταστημάτων. Το πλήγμα για τον τουρισμό θεωρείται ιδιαίτερα βαρύ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικράτησε ένταση έξω από το Υπουργείο Υποδομών, καθώς συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες φορτηγών προπηλάκισαν υπαλλήλους και δημοσιογράφους.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 28 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.