ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξάδερφος του Α. Τσοχατζόπουλου πίσω από την «Tοrcaso»

10:16 - 28 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Ο Νίκος Ζίβρας, ξάδερφος του πρώην υπουργού και υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι τελικά ο ιδρυτής της off shore εταιρείας «Tοrcaso», όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η Tοrcaso είχε συναλλαγές με τη Μονή, ενώ ήταν η προηγούμενη ιδιοκτήτης της πολυτελούς κατοικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιο Γαβριηλίδη, η Μόνή Βατοπεδίου συμμετέχει και στο μετοχολόγιο της MIG, μέσω off shore εταιρεία «Ρασσαντέλ» την οποία ελέγχει. Εντούτοις, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε εμπλοκή του επενδυτικού ομίλου στο σκάνδαλο, ή προσπάθεια χειραγώγησης μετοχών, δια μέσου της Μονής. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Γκρόζος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή που να αποδεικνύουν ροή «μαύρου πολιτικού χρήματος» στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, στον Άρειο Πάγο προσήλθαν χθες ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης, και ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αν. Λυκουρέντζος. Τα δύο στελέχη του κόμματος κατέθεσαν στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τέσσερα πορίσματα, που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τα οποία καταγγέλει ότι το ΠΑΣΟΚ απέκρυψε. Ειδικότερα, οι δύο βουλευτές επέδωσαν έγγραφο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών στο οποίο περιέχονται τέσσερα πορίσματα (δύο του ΣΟΕ και δύο διεθνών οίκων) που κατά τους ισχυρισμούς των βουλευτών δεν υπήρξαν ουσιώδεις διαφορές στις αξίες των ανταλλαξίμων εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου με το Δημόσιο. Το έγγραφο αυτό μαζί με τα πορίσματα θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία με τη σειρά της θα το διαβιβάσει στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που ερευνά την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε τη σπίλωση της ΝΔ και στηρίχτηκε στην απόκρυψη στοιχείων. Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και ότι από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν υπάρχει ζημία του Δημοσίου.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.