ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Εξεταστικές ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο

11:10 - 28 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Εξεταστική Επιτροπή για «για την πλήρη διερεύνηση της Υπόθεσης των Ομολόγων», μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Η πόλωση οφείλεται τόσο στα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαχρήστου αμφισβήτησε την κατάθεση του διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Χρήστου Ντζιούνη, όσο και στις εξελίξεις των άλλων επιτροπών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο πορίσματα ορκωτών λογιστών, από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτει ότι το δημόσιο δεν ζημιώθηκε στις επίμαχες ανταλλαγές ακινήτων με το Βατοπέδι. Η Ν.Δ. διατείνεται ότι το ΠΑΣΟΚ απέκρυψε τα συγκεκριμένα πορίσματα από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. Πρόκειται πάντως για μία αμφιβόλου αποτελεσματικότητας τακτική, καθώς με αυτόν τον τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να ισχυρίζεται εμμέσως ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου. Ήδη εξάλλου ο ΛΑΟΣ πήρε αποστάσεις από τη θέση της Ν.Δ.

Τέλος, η ένταση κορυφώνεται και από τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία που παρουσίαζε το ελληνικό κράτος σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας. Παρότι η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί, η υπόθεση αφορά ευθέως, τόσο το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενης κυβέρνησης (Γ. Αλογοσκούφη, Γ. Παπαθανασίου), όσο και τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Η Ν.Δ καταγγέλλει σκευωρία του ΠΑΣΟΚ και απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.