ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία εγκατάστασης της FRONTEX στον Πειραιά για την παράνομη μετανάστευση

20:21 - 02 Αυγ 2010 | Πολιτική
Υπεγράφη τη Δευτέρα η συμφωνία για την εγκατάσταση του Επιχειρησιακού Γραφείου της FRONTEX στον Πειραιά -του πρώτου που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη.
Το γραφείο στον Πειραιά θα λειτουργεί πιλοτικά για τα επόμενα δύο χρόνια και από τα αποτελέσματά του θα εξαρτηθεί το μέλλον των επιχειρησιακών γραφείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα επίσημα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Γραφείου, το οποίο θα λειτουργεί στον Πύργο της έδρας του Λιμενικού Σώματος, θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου 2010.

Το Γραφείο καλείται να φέρει εις πέρας την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον εκτελεστικό διευθυντή του FRONTEX Ίλκα Λάιτινεν.

Η ξεκάθαρη πρόκληση για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι σήμερα τα ελληνικά σύνορα

«Θα δώσουμε μάχη, προκειμένου να πατάξουμε τη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων που εμπορεύονται και εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ψυχές.

»Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη ριζική αναμόρφωση του εθνικού συστήματος ασύλου, με στόχο την παροχή προστασίας όσων την έχουν πραγματικά ανάγκη, των προσφύγων που τη δικαιούνται, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Η ξεκάθαρη πρόκληση για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σήμερα τα ελληνικά σύνορα» δήλωσε ο κ. Λάιτινεν, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη της επιχειρησιακής συνεργασίας στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Σημειώνεται ότι στα ελληνικά σύνορα διεξάγεται τη στιγμή αυτή, «η μεγαλύτερη κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση», η επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ με τη συμμετοχή επιχειρησιακών μέσων και προσωπικού από όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 03 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.