ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσιονομική βόμβα οι ΟΤΑ

10:46 - 03 Αυγ 2010 | Πολιτική
Ο υφυπουργός εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, επιβεβαίωσε σήμερα την εκτίμηση της Τρόικας ότι οι υποχρεώσεις των δήμων και των νομαρχιών αποτελούν (μαζί με τα χρέη των νοσοκομείων), τη μεγαλύτερη απειλή για την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας. Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι τα χρέη των ΟΤΑ ανέρχονται σε 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ δήλωσε ότι σε μια νομαρχία πάνω από το 50% του προσωπικού αφορά θέσεις προϊσταμένων και τμηματαρχών (!).

Ο κ. Ντόλιος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν έχει απολυθεί και δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος υπάλληλος ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου από την κατάργηση φορέων και οργανισμών του δημοσίου εκτός της ΑΓΡΟΓΗ που επρόκειτο για παράνομη κατάσταση». Για το ενιαίο μισθολόγια ανέφερε ότι θα ενσωματωθούν τα ποικίλα επιδόματα στους μισθούς. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε είναι «να αποκατασταθεί μια στοιχειώδης δικαιοσύνη ώστε να μην υπάρχει διαφορά μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων διαφόρων υπουργείων αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων στο ίδιο γραφείο».

Απαντώντας εμμέσως στον υφυπουργό, ο δήμαρχος Βόλου, Αλέξανδρος Βούλγαρης και ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, σημείωσαν ότι οι δήμοι είναι απόλυτα εξαρτημένοι οικονομικά από το κράτος και ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εισροών. «Όταν έρχεται μηδενική η δόση της χρηματοδότησης από το κράτος για το μήνα Αύγουστο καταλαβαίνετε ότι οι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φασούλας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.