ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστάτωση στην κυβέρνηση από τον επικείμενο ανασχηματισμό – Αναμένεται παρέμβαση πρωθυπουργού

11:38 - 24 Αυγ 2010 | Πολιτική
Αναστάτωση στην κυβέρνηση από τον επικείμενο ανασχηματισμό – Αναμένεται παρέμβαση πρωθυπουργού
Αναστάτωση στα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή περί δομικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς είναι η πρώτη φορά, από την πλευρά της κυβέρνησης, που επιβεβαιώνονται τα σενάρια του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργικά τηλέφωνα πήραν φωτιά, με τα στελέχη της κυβέρνησης να απορούν και να ενοχλούνται από τον τρόπο που επιβεβαιώθηκε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός. Συγκεκριμένα, τα παράπονα κάνουν λόγο για έλλειψη του χρονικού προσδιορισμού του ανασχηματισμού, το οποίο μπορεί να φέρει παράλυση κάθε κυβερνητικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται, δε, πως αν και δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες ευθέως στο πρόσωπο του Γ. Πεταλωτή, τα στελέχη του Μαξίμου υπενθυμίζουν πως ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα ανασχηματισμού, καθώς προέχει ο ορισμός υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η αντικατάσταση μελών της κυβέρνησης, σε περίπτωση επιθυμίας συμμετοχής τους σε αυτές.

Αντιδράσεις, ακόμη, υπήρξαν, σχετικά με τη στάση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, σε περίπτωση ορισμού ενός υπερυπουργού συντονιστή, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε δομικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο, κάνοντας λόγο για «ξεκίνημα ενός νέου κύκλου πολιτικών που έχουν δρομολογηθεί». Αν και δεν προσδιόρισε χρονικά τις αλλαγές, εκτιμάται πως θα γίνουν εντός της επόμενης εβδομάδας ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση και επανέλαβε ότι αν κυβερνητικά στελέχη μεταπηδήσουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, θα αντικατασταθούν.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αποσύνδεσε τις παραπάνω δομικές αλλαγές από το θέμα της αναπλήρωσης στελεχών του υπουργικού συμβουλίου, εξαιτίας ενδεχόμενης συμμετοχής τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά «δεκανίκια» από κανέναν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες εφόσον υπάρχουν κοινά προγράμματα και κοινή αντίληψη σε αυτοδιοικητικά θέματα.

Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε στην αρμόδια επιτροπή του κόμματος για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων, ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη για κοινή στήριξη, από το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους, του νυν Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη για την περιφέρεια της Αθήνας.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει σε λίγη ώρα, στο οποίο αναμένεται και η τοποθέτηση του ιδίου του Πρωθυπουργού πάνω στα ανωτέρω ζητήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.