ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πονοκέφαλος από τα αντάρτικα σε Ιπποκράτους και Ρηγίλλης

09:48 - 30 Αυγ 2010 | Πολιτική
Ανοικτό άφησε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής ο νυν νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός. Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι η στάση του απέναντι στον υποψήφιο που θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο, υπαινισσόμενος παράλληλα ότι αν επιλεγεί «υπερκομματική» ή «εξωκομματική» λύση, τότε ο ίδιος θα κατέλθει στις εκλογές του Νοεμβρίου ως ανεξάρτητος.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές από το κυβερνών κόμμα προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στους κόλπους του, καθώς στελέχη του, τα οποία προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, σπεύδουν να προκαταβάλλουν τις αποφάσεις της Ιπποκράτους, «ξεκαθαρίζοντας» από πριν τις θέσεις τους. Μεγάλο αγκάθι αποτελεί  αναμφισβήτητα η περιφέρεια Αττικής, για την οποία, πέραν του κ. Σγουρού, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας. Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ιπποκράτους αναμένονται το προσεχές Σαββατοκύριακο, μετά το πέρας των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του Κόμματος. Ωστόσο, διαρροές κάνουν λόγο για αναζήτηση υπερκομματικής υποψηφιότητας, γεγονός που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του επί οκταετία νομάρχη, κ. Σγουρού. Δυστοκία παρατηρείται και στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας Μπουτάρη διχάζει, ενώ τα στελέχη πρώτης γραμμής εμφανίζονται απρόθυμα να αντιπαρατεθούν στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα η στάση του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο δήμο Πατρών, μετά την απόφαση του νυν δημάρχου, Ανδρέα Φούρα να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Εμφύλιος στην "Πολυκατοικία"

Στο μεταξύ, οι συνεχείς παρεμβάσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί προβληματισμό στη Ρηγίλλης. Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει τη στήριξη του κόμματός του στις υποψηφιότητες του Νικήτα Κακλαμάνη για το Δήμο Αθηναίων και του Π. Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρότεινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την περιφέρεια Αττικής. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, σημειώνοντας ότι ο κύκλος της αυτοδιοίκησης έχει κλείσει για αυτόν. Θεωρείται βέβαιο ότι η πρόταση Καρατζαφέρη είχε ως στόχο να υπονομεύσει την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει τον Βασίλη Κικίλια ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής. Την επιλογή Κικίλια αμφισβητεί και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει αποφασίσει να έλθει σε πλήρη ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας δικούς της υποψήφιους σε επιλεγμένους δήμους και περιφέρειες. Τέλος, σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει και στο δήμο Γλυφάδας, όπου η κόρη της Φάνης Πετραλιά, Αλεξάνδρα Πάλλη, εμφανίζεται αποφασισμένη να διεκδικήσει το δήμο, αγνοώντας την επιλογή της Ρηγίλλης να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 30 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.