ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη: «Μετά τις δημοτικές εκλογές οι αποφάσεις για νέο κόμμα»

09:24 - 31 Αυγ 2010 | Πολιτική
(upd.) Η πρώην υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, άφησε για μία ακόμη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα, αλλά παρέπεμψε τις σχετικές αποφάσεις για μετά τον Νοέμβριο και τη διεξαγωγή των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής επανέλαβε τη στήριξή της προς το Μνημόνιο, αλλά και την αντίθεσή της σε επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης, όπως η υψηλή φορολογία επιχειρήσεων. Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικές πολλές από τις 23 προτάσεις για έξοδο από την κρίση, τις οποίες κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο κόμμα του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι θα στηρίξει διαφορετικούς υποψήφιους από τη ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές της Κρήτης, αλλά και σε επιλεγμένους δήμους της χώρας. Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, εξέφρασε τη στήριξή της στον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά χαρακτήρισε επιλογή υψηλού ρίσκου την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής, που ήταν επιλογή της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποκαταστήσει τις γέφυρες επικοινωνίας με τους βουλευτές της ΝΔ που θεωρείται ότι ανήκουν στο στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη και να σταματήσει τις διαρροές και τις ανεξαρτητοποιήσεις, εν όψει των περιφερειακών εκλογών. Χθες τέθηκε - τυπικά τουλάχιστον - τέλος στο ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την Έλσα Παπαδημητρίου. Η βουλευτής Αργολίδας συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά στη Ρηγίλλης και από τις δηλώσεις που έκανε φαίνεται πως το όποιο θέμα θεωρείται για την ώρα λήξαν. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ και η κα Παπαδημητρίου εξερχόμενη της Ρηγίλλης δήλωσε ότι "εγώ αισθάνθηκα ότι δεν είχα ποτέ καμία ένταση με όσα είπα, και απ' ότι προσέλαβα από την κουβέντα που είχα με τον πρόεδρο ούτε εκείνος είχε". Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Δράκου στην περιφέρεια Πελοποννήσου είπε ότι στηρίζει την κομματική επιλογή "αναγιγνώσκοντας πάντα με ρεαλισμό τα τεκταινόμενα". "Εγώ είμαι ΝΔ. Νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να διώξει εμένα", απάντησε σε ερώτηση αν θα μείνει στη ΝΔ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 31 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.