ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσία Δρούτσα – Νταβούτογλου ο «Ελληνοτουρκικός» πόλεμος

10:50 - 31 Αυγ 2010 | Πολιτική
Στο κατάμεστο «Άκαρα Αρίνα» θα βρίσκεται, εκτός απροόπτου, σήμερα το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, όπου θα παρακολουθήσει από κοινού με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον «υπέρ πάντων» αγώνα που θα δώσει η Εθνική μας ομάδα, απέναντι στην Τουρκία, για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον όμιλό της, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ, που διοργανώνεται φέτος στη γειτονική χώρα.

Πριν από τον αγώνα, που διεξάγεται στις εννέα το βράδυ, ο κ. Δρούτσας θα έχει ανεπίσημη συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου, στα πλαίσια της εντατικοποίησης των διμερών επαφών που έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Αν και η συνάντηση θα είναι ανεπίσημη, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι δεν θα έχει μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Μέσα στο γήπεδο πάντως, το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα «θερμό», καθώς η οικοδέσποινα του Μουντομπάσκετ Τουρκία θα έχει τη συμπαράσταση τουλάχιστον 10.000 οπαδών της. Παρόλα αυτά, η Εθνική Ελλάδος θα εμφανιστεί ενισχυμένη, καθώς οι Φώτσης και Σχορτσιανίτης εξέτισαν τις ποινές τους για τα θλιβερά επεισόδια στο φιλικό ματς με τη Σερβία και θα τεθούν στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας. Σημειώνεται ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα είναι και το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο, η οποία εξασφαλίζει ευνοϊκό πρόγραμμα μέχρι και τους «4» της διοργάνωσης. Αντιθέτως, εάν η Ελλάδα ηττηθεί, θα βρει πιθανότατα στο δρόμο της είτε την Ισπανία είτε τις ΗΠΑ, γεγονός που θα δυσκολέψει αφάνταστα την προσπάθεια επανάληψης του άθλου του προηγούμενου Μουντομπάσκετ, όταν και είχε αναδειχθεί δευτεραθλήτρια κόσμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.