ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Ψωμιάδη για το Πετρέλαιο

11:01 - 09 Σεπ 2010 | Πολιτική
Βαρυσήμαντη επιστολή για το ζήτημα της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Ν.Δ, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία του σε βαθμό κακουργήματος και ήθελε να χρίσει τον αδερφό του υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, καλεί τους υπουργούς να “επιδείξουν τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία”, ενώ τους ενημερώνει και για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

"Αγαπητή κ. Υπουργέ,
Τις τελευταίες μέρες έγινα αποδέκτης της κραυγής αγωνίας πάρα πολλών συμπολιτών μου από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη φημολογούμενη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι κλιματικές συνθήκες δεν είναι ίδιες σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν δε πολύ μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ βορείων και νοτίων περιοχών, μεταξύ Αθήνας και βορειοελλαδικής περιφέρειας. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο χειμώνας στη Μακεδονία διαρκεί 5-6 μήνες, επομένως και οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με την Αθήνα όπου το κλίμα είναι ηπιότερο και τα κρύα διαρκούν πολύ λιγότερο χρόνο. Λάβετε υπόψη ότι με την πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία εβδομάδα, ήδη άναψαν οι πρώτες σόμπες στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να επιδείξετε την δέουσα κοινωνική ευαισθησία και να λάβετε υπόψη τις κλιματικές διαφορές στον τελικό καθορισμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και το ότι εάν ακριβύνει το πετρέλαιο τότε θα φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις με τους πολίτες να υποφέρουν ακόμη και από το κρύο.
Με εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης".

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.