ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μ. Καρχιμάκης νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

21:53 - 14 Σεπ 2010 | Πολιτική
Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ο Μιχάλης Καρχιμάκης με 282 ψήφους επί συνόλου 342, 12 άκυρα και 48 λευκά.
Ανοίγει ένας νέος κύκλος, μεγάλων, επαναστατικών, αυτονόητων αλλαγών για την Ελλάδα, που θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, αλλά και θα την προστατεύσουν από κάθε είδους νέα κρίση στο μέλλον, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνήλθε για να εκλέξει νέο γραμματέα του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο προωθούμενο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ κάνοντας για άλλη μια φορά ένα σύντομο απολογισμό των 11 μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για συγκινητική στήριξη του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας πως «καταφέραμε μέσα από δύσκολες επώδυνες αποφάσεις να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα».

«Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας είναι ακόμη μακρύς ακόμη δύσκολος, όμως κάναμε την αρχή, βάλαμε τα θεμέλια» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Επισήμανε ακόμη πως η κυβέρνηση γνωρίζει πως η κοινωνία ζει μια δύσκολη καθημερινότητα.

Σε ό,τι αφορά το νέο γραμματέα, πρότεινε για τη θέση το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη που «έχει δώσει σκληρές μάχες με το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες μέρες», ενώ δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.

Προανήγγειλε ακόμη ότι σε επόμενη συνεδρίαση, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα φέρει την πρότασή του για τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο δεν θα μετέχουν κυβερνητικά στελέχη.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές του Νοεμβρίου και τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών, απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν εγκλωβισμένη την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη σαν μοίρασμα προνομίων.

Ζήτησε από όλους να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα πρόσωπα που πιστεύουν στις αρχές του “Καλλικράτη”.

Κάλεσε δε τους πολίτες να πουν “όχι” στις δυνάμεις που δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτα, στις δυνάμεις που κρύβουν την αντίρρησή τους στην μνημονιολογία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.