ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το “Μπρα Ντε Φερ” Κυβέρνησης – Φορτηγατζήδων

12:30 - 15 Σεπ 2010 | Πολιτική
Παρά την υπαναχώρηση του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο αύξησε το τίμημα χορήγησης αδειών βυτιοφόρων Δ.Χ σε 3.000 ευρώ ανά τόνο, από 2.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά, κατά τη μεταβατική περίοδο, οι μεταφορείς εμφανίζονται αδιάλλακτοι στην απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και διατηρούν τα οχήματά τους παραταγμένα στις εισόδους των Εθνικών για Αθήνα.

Οι φορτηγατζήδες έχουν σταματήσει να εκτελούν μεταφορές από χθες, όταν και πραγματοποιήθηκε και κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Δ. Ρέππα, στην Τρίπολη. Οι βυτιοφορείς κρατούν μέχρι στιγμής πιο διαλλακτική στάση και διαβεβαιώνουν ότι δεν θα στεγνώσουν την αγορά από καύσιμα. Εντούτοις, η παράταξη των φορτηγών στις Εθνικές δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Η κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι το μέτρο της επίταξης βρίσκεται σε ισχύ και διαμηνύει ότι θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα καθώς “η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη”. Το Υπουργείο Υποδομών υπογραμμίζει επίσης ότι η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι μεταφορείς καταθέτουν σήμερα τις απόψεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζει “επί της αρχής” και η Νέα Δημοκρατία, αλλά προτείνει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο. Βασικό αίτημα των φορτηγατζήδων είναι να καθοριστεί το τίμημα για την έκδοση νέων αδειών στο 35% της εμπορικής τιμής των σημερινών αδειών.

 Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.