ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πελέκη εμπλέκει Καραμανλή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου

12:40 - 16 Σεπ 2010 | Πολιτική
Η συμβολαιογράφος και σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Αικατερίνη Πελέκη, ενέπλεξε χθες ευθέως τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στην υπόθεση των αμφιλεγόμενων ανταλλαγών εκτάσεων και ακινήτων μεταξύ του δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου. Στην κατάθεσή της στην προανακρατική επιτροπή της Βουλής, η κ. Πελέκη δήλωσε: “Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω”.

Σε ερώτηση, αν θεωρεί η ίδια ότι θα έπρεπε να πάει και ο πρώην πρωθυπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο απάντησε: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν έχω στοιχεία ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτή την ανταλλαγή. Αλλά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός αντί να πει "δεν ξέρω" να βγει και να πει, ότι ελήφθη μια κυβερνητική απόφαση με νόμιμες υπουργικές αποφάσεις και να καλέσει πέντε εκτιμητικούς οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν, αν έχασε το Δημόσιο και κέρδισε η Μονή. Θα περίμενα πράγματι να μιλήσει έστω και τώρα ο κ. Καραμανλής”.

Την έντονη ενόχλησή τους για τις δηλώσεις Πελέκη εκφράζουν συνεργάτες του κ. Καραμανλή, ενώ η απάντηση της Ρηγίλλης είναι ότι η μάρτυρας “δεν ανακάλυψε την Αμερική” και ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κατάθεση της κυρίας Πελέκη θα επισκιάσει την παρουσία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο οποίος θα δεχθεί έντονες πιέσεις ώστε να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.