ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιστολή θα καταθέσει ο Καραμανλής στην Προανακριτική

11:35 - 23 Σεπ 2010 | Πολιτική
Ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Βατοπεδίου, Δ. Τσιρώνη και του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για κατάθεση στην Επιτροπή, δια γραπτής επιστολής, χρησιμοποιώντας έτσι το σχετικό προνόμιο που παρέχει ο νόμος στους πρώην πρωθυπουργούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής κλήθηκε να καταθέσει ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής (από την οποία έχει αποχωρήσει η Ν.Δ), μετά τις καταθέσεις μαρτύρων που τον κατονόμαζαν ως πολιτικά υπεύθυνο για τις αμφιλεγόμενες ανταλλαγές εκτάσεων του δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου. Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί από τον ΛΑΟΣ. Αν και η αριστερά επέμενε ο κ. Καραμανλής να καταθέσει αυτοπροσώπως, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού άφησε από την αρχή να εννοηθεί ότι τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, η επιστολή που θα στείλει ο κ. Καραμανλής θα είναι ολιγόλογη και κοφτή.
Στο μεταξύ, οριστική φαίνεται να είναι πλέον η απόφαση να μην κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ο Κώστας Σημίτης. Η Ν.Δ χαρακτηρίζει την κλήτευση Καραμανλή πολιτική δίωξη και διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να τη μιμηθεί. Έτσι δεν υιοθέτησε το σχετικό αίτημα του ΛΑΟΣ, το οποίο δύσκολα θα απέρριπτε το ΠΑΣΟΚ εάν το ζητούσε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.