ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλεται η εκδίκαση των προσφυγών κατά του Μνημονίου

09:53 - 04 Οκτ 2010 | Πολιτική
Αναβάλλεται τελικά η συζήτηση επί των προσφυγών που έχουν καταθέσει κατά του Μνημονίου η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και άλλοι φορείς, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010. Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης θα οριστεί στο τέλος της εβδομάδας.

Οι φορείς που κατέθεσαν την προσφυγή θεωρούν ότι οι περικοπές μισθών, δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, οι οποίες προβλέπονται στο Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικές. Φυσικά, οι προσφεύγοντες δεν εξηγούν πως θα καταβάλλονταν οι παροχές αυτές από το κράτος, εάν δεν υπήρχε το Μνημόνιο, καθώς σε αυτήν την περίπτωση το δημόσιο δεν θα μπορούσε να δανειστεί από καμία πηγή για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Η αναβολή της συζήτησης έγινε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά αυτό του υπουργείου Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.