ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή της απόφασης για το Βατοπέδι

10:54 - 16 Νοε 2010 | Πολιτική
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την παραπομπή ή όχι πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας στο Δικαστικό Συμβούλιο, για την υπόθεση των αμφιλεγόμενων ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ του δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου. Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Γ. Βουλγαράκη και τον πρώην Υφυπουργό Π. Δούκα.

Σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα κάνουν λόγο για πολιτική σκευωρία στη σχετική συζήτηση που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς πρόκειται στη συνέχεια να ανακοινώσει την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μυστική ψηφοφορία, γεγονός που προκαλεί εσωκομματικό προβληματισμό. Ειδικότερα, θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα κατηγορήσει τον κ. Σαμαρά ότι ακολουθώντας την τακτική Καραμανλή, φυγομαχεί επειδή φοβάται ότι κάποιοι από τους βουλευτές του θα ψηφίσουν πράγματι την παραπομπή των κατηγορουμένων για κακουργηματική απιστία και ζημίωση του δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τώρα τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αποφασίσουν την παραπομπή και των πέντε. Ωστόσο, το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης δεν τελειώνει εδώ. Εάν το Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίσει να απαλλάξει κάποιους ή όλους τους κατηγορουμένους, τότε οι αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας περί πολιτικών διώξεων θα δικαιωθούν. Αν όχι, η αξιωματική αντιπολίτευση θα εκτεθεί για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 16 Νοε 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.