ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντ. Μπακογιάννη: «Να τελειώνουμε με τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές»

16:39 - 24 Νοε 2010 | Πολιτική
Ενέργεια που προκαλεί το κοινό αίσθημα χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη την παροχή δανείου από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ύψους 500.000 Ευρώ με δήλωσής της. Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως πρέπει να μπει τέλος στο φαινόμενο των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη δήλωσε  ότι αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι σε μια περίοδο κρίσης, κατά την οποία οι πολίτες υποχρεώνονται σε θυσίες,  η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ χορηγεί δάνειο 500.000 Ευρώ στο σωματείο της ΓΕΝΟΠ. Και αυτό όταν ταυτόχρονα για το 2010 έχουν προϋπολογιστεί εισφορές 820.000 Ευρώ στο ίδιο σωματείο και 2,82 εκ Ευρώ στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτηρίζει ως υποκριτικό από την κυβέρνηση να ζητεί εξηγήσεις μόνο για το συγκεκριμένο δάνειο από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Η κα Μπακογιάννη κάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί σε δημοσιοποίηση του συνόλου των χορηγιών-παροχών που δόθηκαν την τελευταία δεκαετία στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και να δώσει τέλος σε τέτοιου είδους συναλλαγές σε όλο το ευρύτερο δημόσιο.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας:

«Το φαινόμενο των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών πρέπει να τελειώνει. Ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια να χρηματοδοτεί επαγγελματικά κομματικά στελέχη μέσω του συνδικαλισμού, τα οποία -όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει- συναλλάσσονται αδιαφανώς με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Ο τόπος χρειάζεται ανεξάρτητο συνδικαλισμό και συνδικαλιστές που εργάζονται δίπλα στους συναδέλφους τους και εκπροσωπούν γνήσια τα συμφέροντά τους και δεν αποτελούν κυβερνητικό δεκανίκι ή εργαλείο εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων. »
Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε σήμερα ερώτηση στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη για το θέμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.