ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λυκουρέντζος:" Αντιπρόεδρος η Ντόρα αν δεν είχε φύγει"

16:13 - 26 Νοε 2010 | Πολιτική
Την εκτίμησή του πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα μπορούσε να είναι σήμερα αντιπρόεδρος της ΝΔ, αν δεν είχε αποχωρήσει από το κόμμα, εξέφρασε, μιλώντας στο Real Fm, ο Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Παραδέχθηκε δε ότι η ίδρυση της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" αποτελεί ένα πλήγμα στην ανοδική πορεία του κόμματος, σημειώνοντας πως «μένει να δούμε, αν θα συναντήσει ανταπόκριση στην κοινωνία». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η "Δημοκρατική Συμμαχία" έρχεται σε μία στιγμή, που η ΝΔ «μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ενισχυμένη, επιχειρεί τη δυναμική αναγέννησή της και στο οργανωτικό και στο πολιτικό και στο προγραμματικό επίπεδο», εκτιμώντας ότι η επιλογή της κας Μπακογιάννη «κατά βάση στηρίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Και συνέχισε: «Ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι εμείς, έχουμε ως φιλόδοξο στόχο να κατακτήσουμε την κοινωνία - και αυτή θα είναι η εργώδης προσπάθεια στην οποία θα επιδοθούμε».
Παράλληλα υπενθύμισε πως οι υποψήφιοι αρχηγοί στις εσωκομματικές εκλογές, είχαν δεσμευθεί ηθικά και πολιτικά, ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα παραμείνουν στρατιώτες της παράταξης. Ο Α. Λυκουρέντζος αντέκρουσε εκείνους που υποστηρίζουν ότι από τη ΝΔ λείπουν οι δημοκρατικές διαδικασίες. «Δεν νομίζω ότι απουσιάζει ο διάλογος μέσα στη ΝΔ: μάλλον χρειάζεται περισσότερη ψυχραιμία, περισσότερο καλή διάθεση. Πρέπει να ξεριζώσουμε το σαράκι της υποκρισίας μεταξύ μας. Χρειάζεται η πολιτική, πολιτική λεβεντιά. Ή είσαι και το πιστεύεις αυτό που κάνεις, ή άστο και πήγαινε στην άκρη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απέφυγε να σχολιάσει δηλώσεις κύκλων του πρώην πρωθυπουργού,χαρακτηρίζοντας επιλογή του Κ. Καραμανλή να μην θέλει να τοποθετηθεί γενικότερα για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως πριν από ενάμιση μήνα, είχε κάνει τοποθέτηση ότι στηρίζει την ενωτική και νικηφόρα πορεία της παράταξης.
 Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επεσήμανε ότι η έκκληση της κυβέρνησης για συναίνεση θα αξιολογηθεί μόνον όταν αποδειχθεί ειλικρινής, προσθέτοντας πως δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να παραμένει δογματικός, όταν η πολιτική του παραμένει ατελέσφορη. Τέλος, προέβλεψε ότι η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα είναι ομαλή και δημιουργική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.