ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωριμάζει η ιδέα της Οικουμενικής Κυβέρνησης;

12:09 - 09 Δεκ 2010 | Πολιτική
Υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων η προοπτική σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του Mega Channel. Ειδικότερα, σε ερώτηση για το ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 28,2% ότι επιθυμούν οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το 22,7% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το το 18% αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα έχει υποχωρήσει σημαντικά στο 4,1%, καθώς το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 26,7% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ενώ η Νέα Δημοκρατία το 22,6%. Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μείωση της δύναμή του κατά περίπου μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και η ΝΔ αύξηση κατά περίπου δυόμιση. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει τα υψηλότερα δημοσκοπικά χαρακτηριστικά στις έρευνες της συγκεκριμένης εταιρείας, φτάνοντας το 8,4%. Στη Βουλή φαίνεται να εισέρχονται και ο ΛΑΟΣ (4,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ (3,3%) και οι Οικολόγοι (3,2%). Αντιθέτως, εκτός κοινοβουλίου φαίνεται να μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη (2,8%) και η Δημοκρατική Αριστερά (2,1%). Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται σταθερά ο Γιώργος Παπανδρέου με 33% (από 31,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, τον Ιούνιο) και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 24,7% (από 20,7%). Η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκέντρωσε το 37,2% των απαντήσεων.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται απαισιόδοξη για την οικονομία, ελάχιστοι θεωρούν ότι ο προϋπολογισμός του 2011 κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις ως προς την πιθανότητα να κηρύξει χρεοκοπία η χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.