ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη σε ΕΒΕΑ: "Όχι" σε νέα φορολόγηση των επιχειρήσεων

15:21 - 14 Δεκ 2010 | Πολιτική
Την θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας εναντίον των μεγάλων φόρων, των έκτακτων και συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους κι εναντίον της περιοδικής αύξησης του ΦΠΑ εξέφρασε η κα. Ντόρα Μπακογιάννη στη συνάντηση της με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Α΄ αντιπρόεδρο κ. Ελευθέριο Κούρταλη, τον Β΄ αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Γρανίτσα, τη γενική γραμματέα κα. Αλεξάνδρα Πάλλη και τον οικονομικό επόπτη κ. Νίκο Σοφιανό.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κα. Ντόρα Μπακογιάννη, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για την οικονομική συγκυρία, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κύριο βάρος της προσαρμογής πρέπει να πέσει στις δαπάνες και στην περιστολή του πελατειακού και κρατικοδίαιτου κράτους και το μικρότερο σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. «Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή έχει μια καθαρή θέση. Είμαστε εναντίον των μεγάλων φόρων, των έκτακτων και συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους, εναντίον της περιοδικής αύξησης του ΦΠΑ. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι η διάσωση της οικονομίας της χώρας και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα πρέπει να στηριχθεί στη μικρομεσαία επιχείρηση και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» δήλωσε η κα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ενημέρωσε την κα. Ντόρα Μπακογιάννη για τις θέσεις και τις απόψεις του ΕΒΕΑ σχετικά με την έξοδο της χώρας από την κρίση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι πρέπει να προωθηθεί ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που δε θα βασίζεται στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, αλλά αντίθετα στη θέσπιση κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Και παράλληλα είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες εκείνες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και κυρίως στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι όσο ο ιδιωτικός τομέας θα επωμίζεται τα βάρη από την αναποτελεσματικότητα και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα και από τα μεγάλα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και θα προσπαθεί να επιβιώσει σε μια οικονομία που θα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, τόσο λιγότερο θα μπορεί να ανταπεξέλθει.

Το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας διέρχεται πλέον μια κρίσιμη φάση. Από την επιτυχία της διεξαγωγής του διακυβεύεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου μας το Μάρτιο του 2011, κυρίως, όμως, διακυβεύεται η πορεία της ελληνικής οικονομίας, για τα επόμενα χρόνια. Οι «εύκολες» λύσεις της περικοπής των μισθών και των συντάξεων και της επιβολής νέων φόρων δεν αποδίδουν πλέον. Τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Και κυρίως να δημιουργούν προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.