ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν προχωρά η Εξεταστική για την υπόθεση των Πακιστανών

11:40 - 20 Ιουν 2006 | Πολιτική
Απερρίφθη κατά πλειοψηφία, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση απαγωγών Πακιστανών. Κατά της πρότασης ψήφισαν 153 βουλευτές από τη ΝΔ, ενώ την υπερψήφισαν 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας και Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας, ζήτησαν να απορριφθεί το σχετικό αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει απερίσπαστη να συνεχίσει την διερεύνηση της υπόθεσης. Οι υπουργοί σημείωσαν επίσης ότι «σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική διαδικασία, το θέμα έχει εξαντληθεί».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ταύτισε τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ με εκείνες του Επαναστατικού Αγώνα, λέγοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα ανέφερε στην προκήρυξή του για τον Γ.Βουλγαράκη η τρομοκρατική οργάνωση.

Απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Από την πλευρά της, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση «για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης», αλλά και για «απαξίωση του εισαγγελικού πορίσματος».Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι «η αρπαγή και απαγωγή των Πακιστανών είναι υψίστης σημασίας θέμα και επιβάλλεται η πλήρης διαλεύκανσή του, για να λάμψει η αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες εκεί, όπου υπάρχουν».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.