ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπανδρέου- Ερντογάν

09:35 - 07 Ιαν 2011 | Πολιτική
Με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν συναντάται στο Ερζερούμ της Τουρκίας το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο της ετήσιας Διάσκεψης Τούρκων Πρέσβεων, στην οποία ο κ. Παπανδρέου προσκλήθηκε από τον κ. Ερντογάν. Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη σύνοδο στις 3 το μεσημέρι.

Η μετάβαση του κ. Παπανδρέου στην Τουρκία αποτελεί παρένθεση μίας μακράς περιοδείας του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη από το Παρίσι και θα συνεχιστεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, καθώς και σε άλλες χώρες.

Στόχος των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες είναι η δημιουργία κοινής οικονομικής διακυβέρνησης, η προώθηση της ιδέας του ευρωομολόγου, καθώς και η συζήτηση ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα του τείχους που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ελλάδα αλλά και γενικότερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ΕΕ, ανέφερε πως η απόφαση για κατασκευή τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα δε στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών. Ωστόσο ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό θα μετατοπιστεί το πρόβλημα αλλού.

Από τον Έβρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό πρόβλημα» την παράνομη μετανάστευση και έστειλε σαφές μήνυμα τόσο στην Τουρκία, όσο και στην ΕΕ για την αντιμετώπισή της. Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Ε.Ε. να εφαρμόσει ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα και την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει «άμεσα και απτά» το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.