ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπουτσής: "Ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει, γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο"

18:26 - 07 Ιαν 2011 | Πολιτική
"Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία του φράχτη στον Εβρο" δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής δεσμεύθηκε ότι "στόχος είναι να μην μείνει ούτε ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα".

Ο κ. Παπουτσής κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία προβλέπεται η παραχώρηση στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται από τις Ενοπλες Δυνάμεις, για τη δημιουργία κέντρων πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της οδηγίας (2008/115/ΕΚ) σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη - μέλη της ΕΕ για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών. Τα κτήρια που θα χρησιμοποιηθούν, θα δημιουργηθούν κατά παρέκκλιση των όρων δόμησης.
Τη σχετική τροπολογία συνυπογράφουν μαζί με τον κ. Παπουτσή ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ειδικά για τον φράχτη και τα μέτρα στον Εβρο, ο κ. Παπουτσής ανέφερε: "Πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά μας, με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση, η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη. Με το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας θα το έχουν. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όσοι όμως βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και κυρίως εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έκνομες και βίαιες πράξεις, αυτοί θα φύγουν από την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση."
Σε ερώτηση για το κόστος κατασκευής του φράχτη ο κ. Παπουτσής απάντησε ότι πρέπει να γίνει σύγκριση του κόστους που πληρώνει η Ελλάδα με την είσοδο 200 μεταναστών την ημέρα, αριθμός που ισοδυναμεί με τον αριθμό κατοίκων ενός χωριού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.