ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβέβαιο το μέλλον του Πάγκαλου

14:09 - 11 Ιαν 2011 | Πολιτική
Σαφείς αιχμές εναντίον του Θόδωρου Πάγκαλου ακούγονται πλέον από όλο και περισσότερους συναδέλφους του, αλλά και από συμπολιτευόμενους βουλευτές, γεγονός που ενδεχομένως να προμηνύει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης “μετράει ημέρες” μέχρι την απομάκρυνσή του. Ο Γιώργος Πεταλωτής αποδοκίμασε ευθέως τα περί “κοπριτών” στο δημόσιο και απέφυγε να “καλύψει” τον κ. Πάγκαλο απέναντι στο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, το οποίο έκανε λόγο για πολυτελές ρεβεγιόν του αντιπροέδρου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Οι δηλώσεις χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Πεταλωτή στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αποστάσεις από τον κ. Πάγκαλο έλαβε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας. «Δεν γίνεται να στρέφουμε τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Εγώ διαφωνώ. Αυτό το πράγμα δεν κάνει καλό. Δεν βοηθά καθόλου το καράβι να πλεύσει», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Ανάλογες θέσεις “ενόχλησης” εκφράζουν και πολλοί βουλευτές, ενώ σύσσωμος σχεδόν ο φιλοκυβερνητικός τύπος βάλλει σήμερα εναντίον του αντιπροέδρου, παρουσιάζοντάς τον με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης. Ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος λείπει στο Κατάρ, όπου στις συζητήσεις που θα έχει με την τοπική πολιτική ηγεσία θα θέσει και το καυτό ζήτημα της επένδυσης στον Αστακό.

Προς το παρόν, “αι βουλαί του Μαξίμου” παραμένουν άγνωστες. Αν και είναι σαφές ότι η αμετροέπεια και το ύφος των δηλώσεων του αντιπροέδρου φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ακόμη πιο ανεξέλεγκτος εκτός κυβέρνησης. Εξάλλου, ο κ. Πάγκαλος “τρέχει” σημαντικές πτυχές του κυβερνητικού έργου, όπως η συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου και η παρακολούθηση του προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης. Επομένως, πιθανή αντικατάστασή του θα δημιουργήσει χρονοτριβές σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να αρκεστεί στις ιδιωτικές συστάσεις και η κυβέρνηση να εμμείνει στην πάγια θέση της περί “ιδιορρυθμίας και εκκεντρικότητας” του αντιπροέδρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.