ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Υπουργικό οι αστικές συγκοινωνίες

09:45 - 12 Ιαν 2011 | Πολιτική
Το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες θα τεθεί επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης στις συγχωνευόμενες μεταφορικές ΔΕΚΟ. Στο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας στο Υπουργικό προβλέπεται κατάργηση των συμβάσεων και των κανονισμών εργασίας που ίσχυαν έως σήμερα, οι οποίοι θα αντικατασταθούν από επιχειρησιακή σύμβαση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς θα κληθούν σε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση για τον καθορισμό της εν λόγω επιχειρησιακής σύμβασης, ενώ με τη λήξη της διαπραγμάτευσης κάθε άλλη σύμβαση ή κανονισμός που ίσχυε έως σήμερα θα καταργηθεί.

Τη συνεδρίαση, επίσης, θα απασχολήσει και η επικύρωση κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και τη διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων. Επίσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων.

Κατά πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιου Εσωτερικών και Άμυνας), με αντικείμενο τον ορισμό νέου αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και τη διάλυση της Αγροφυλακής.

Το πρόγραμμα των αλλαγών που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος της χώρας και των πολιτών της θα συνεχιστεί και το 2011, τόνισε χθες ο Γ. Παπανδρέου, σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος με βάση το οποίο, όπως είπε, "κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα", αποδίδοντας την επιτυχία αυτή της κυβέρνησης στο γεγονός ότι διαθέτει και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να πάρει "και αποφάσεις που πόνεσαν", αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν άφηναν άλλα περιθώρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:22 - 12 Ιαν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.