ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις εμπλεκομένων πρώην υπουργών σε Siemens- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου, Λιάπη και Παυλόπουλου

16:16 - 21 Ιαν 2011 | Πολιτική
Σε δηλώσεις προέβησαν οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος, Μιχάλης Λιάπης και Προκόπης Παυλόπουλος, για το θέμα των αποφάσεων της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.

Ο πρώην υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος σε σύντομη δήλωσή του αναφέρει ότι ουδέποτε στη θητεία του υπέγραψε, παρέλαβε ή διαχειρίστηκε οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με τη Siemens.
Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, η απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Siemens, να τον εντάξει στα "προς περαιτέρω διερεύνηση πρόσωπα" αποδεικνύει επιλογή πολιτικής σκοπιμότητας. "Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να ενταχθώ με το ζόρι στο ``κάδρο`` του πορίσματος, όπως ανακοινώθηκε, έστω και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο", σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης χαρακτήρισε σε δήλωσή του τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens ως εξ αρχής προδιαγεγραμμένες από την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι "ένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται να μετακυληθεί και στη ΝΔ με μικρόψυχη λογική των συμψηφισμών". Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση μετατράπηκε στα χέρια της κυβέρνησης σε όπλο ηθικής και πολιτικής εξόντωσης, αδιακρίτως ευθυνών.
Ο κ. Λιάπης υπογραμμίζει ότι δεν έβαλε τόσο για τον ΟΣΕ, όσο και τον ΟΤΕ ούτε μία υπογραφή, αφού κατά τον νόμο του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Μεταφορών δεν έχει αρμοδιότητα. Όσον αφορά το υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας του, σημειώνει, καταγγέλθηκε σύμβαση με τη Siemens που είχε υπογραφεί πριν αναλάβει ο ίδιος, ενώ η γερμανική εταιρεία υποχρεώθηκε να επιστρέψει όλες τις ποινικές ρήτρες και να αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο. "Το κακοστημένο σχέδιο στοχοποίησης και σπίλωσής μου, δεν θα αντέξει στο φως της αλήθειας", καταλήγει ο κ. Λιάπης.
Σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος σημειώνει: "Όταν ξεκινήσαμε όλοι μαζί την εξεταστική για τη Siemens, στόχο είχαμε να βρούμε μίζες και κλέφτες. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει και τους κλέφτες και τις μίζες κα επιδίδεται σε ένα συκοφαντικό κυνήγι πολιτικών του αντιπάλων".

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 21 Ιαν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.