ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ευκαιρία για να ενισχυθεί η Ελλάδα

13:15 - 11 Φεβ 2011 | Πολιτική
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε δίπλα στην Ελλάδα, για να μην χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ, τόνισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δίνοντας απάντηση σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση και την υποβάθμιση του ρόλου έθνους - κράτους.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αν και υπήρξε διστακτική στην αρχή, τελικά στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας, προστατεύοντάς την από το να  χρεοκοπήσει, με το μεγαλύτερο δάνειο που υπήρξε ποτέ. «Δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αντίθετα μας δίνουν δυνατότητα να αντισταθούμε» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως κανείς Έλληνας δεν μπορεί να είναι περήφανος, όταν βλέπει την τρόικα να έρχεται κάθε τρίμηνο για να εγκρίνει τις δόσεις του δανείου.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν φταίει η τρόικα για τα χρέη που διπλασιάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, για την έλλειψη διαφάνεια, για τις πελατειακές προσλήψεις, για την χαμηλής ποιότητας παιδεία και για τις μη ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις.

Εμείς δεν λακίσαμε, οι προηγούμενοι μάς έφεραν την τρόικα, απλά έφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν συνέπειες πολιτικών τους, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσθεσε: «Εμείς αλλάζουμε τη χώρα όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά για να ανοίξουν προοπτικές για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.