ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο "όχι" στο Μνημόνιο νο 2 από Αντώνη Σαμαρά

16:26 - 11 Φεβ 2011 | Πολιτική
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει ένα δεύτερο μνημόνιο -το δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015- τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πυροδοτεί την κοινωνική ένταση με τη στάση της, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση των αστυνομικών αρχών των Σερρών να μην επιτρέψουν στους αγρότες να κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι το μνημόνιο ήταν ένα ολέθριο σφάλμα και σημείωσε πως δικαιώνεται η στάση της ΝΔ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα αρνηθεί να συμφωνήσει και να συναινέσει στο αυστηρό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2012-2015.

"Εμείς, σας το λέμε ευθέως, ότι όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε κι αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το, πολύ χειρότερο, Μνημόνιο-ΙΙ".

Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν είναι κατά των μέτρων περιστολής της δημόσιας σπατάλης, ή της αύξησης των ανταγωνιστικότητας με διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά εξήγησε ότι το Μνημόνιο είναι η πολιτική δέσμευση επ' άπειρον σε μόνιμη ασφυξία της οικονομίας. «Κάτι τέτοιο ούτε το στηρίξαμε, ούτε το στηρίζουμε, ούτε και πρόκειται να το στηρίξουμε. Αν θέλει η κυβέρνηση συναίνεση στην ασφυξία, να την αναζητήσει αλλού.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.