ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: "Αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας για τα 50 δισ. ευρώ"

14:56 - 14 Φεβ 2011 | Πολιτική
Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το θέμα σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, ενώ κατηγορεί την τρόικα για προσβλητική στάση απέναντι στον ελληνικό λαό. Παράλληλα, ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ δηλώνει θετική στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

"Άλλο εκποίηση άλλο αξιοποίηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζοντας πως "η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως μια εταιρία υπό εκκαθάριση. ".

Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, μετά από τη διυπουργική, είχε πει πως στόχος του προγράμματος είναι η εισροή εσόδων 7 δισ. για την περίοδο 2011-2013. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 και στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο διακινήθηκε, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, υπάρχει ρητή αναφορά, η οποία κάνει λόγο για συνολική είσπραξη τουλάχιστον 50 δισ., εκ των οποίων 15 δισ. ως το 2012. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ανέφερε πως το non paper το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας.

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπακωσταντίνου. "Αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, συνταγματικά οι υπουργοί μπορούν να παραιτηθούν χωρίς την πρόταση μομφής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του προγράμματος στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου είχε κάνει λόγο για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Υπενθύμισε επίσης πως ο κ. Σαμαράς είχε τότε τονίσει πως "ένα σύνολο 50 δισ. ευρώ μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως "δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες" και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η ίδια διακινεί αυτά τα σενάρια" Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. "Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι", κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.