ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. στο επίκεντρο των συνομιλιών Καραμανλή - Πέρσον

17:25 - 27 Ιουν 2006 | Πολιτική
Οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, οι διεύρυνση της Ε.Ε. κα η ενεργειακή πολιτική της, ήταν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του ο πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας κ. Γκόραν Πέρσον στη Στοκχόλμη.

Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, η οποία όμως, θα πρέπει να εφαρμόσει όλα τα κριτήρια που της έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο κ. Γκόραν Πέρσον στις δηλώσεις του ανέφερε ότι πάντα οι συζητήσεις για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα αρχικά στάδια παρουσιάζουν προβλήματα και ότι δεν εκπλήσσεται από τα προβλήματα της Τουρκίας με την Κύπρο. Ωστόσο, εκτίμησε ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα κεφάλαια και όταν η Τουρκία εφαρμόσει όλα τα κριτήρια που της έχουν τεθεί και ενσωματώσει την κοινοτική νομοθεσία τότε θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης, ο σουηδός πρωθυπουργός έθεσε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ ανέφερε ότι η Σουηδία δεν ενδιαφέρεται για το ρωσικό φυσικό αέριο γιατί αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθώς επίσης ότι δεν ενθαρρύνει το ρωσο-γερμανικό αγωγό φυσικού αερίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.