ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα - "χαστούκι" στη βία στα γήπεδα

16:07 - 22 Φεβ 2011 | Πολιτική
Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, θα δώσουν ένα ισχυρό χαστούκι στη βία στα γήπεδα, δήλωσε ο υφυπουργος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, για όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα, σε συνέντευξή του στον Sentra 103,3.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε: «Το σχέδιο Νόμου που θα φέρουμε θα αυστηροποιεί τις ποινές. Πρόθεσή μας είναι να επιβάλουμε και "δρακόντεια" μέτρα, αλλά παράλληλα χρειάζεται στην ίδια κατεύθυνση να είναι και η ΕΠΟ με την Σούπερ Λίγκα. Γιατί οι αποφάσεις περί αποκλεισμού των ομάδων από τα πρωταθλήματα και την μείωση της βαθμολογίας, είναι θέματα αρμοδιότητας της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα. Ασφαλώς από την πλευρά μας θα πιέσουμε και αυτό κάνουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και ο κύριος Πιλάβιος. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει. Εμείς θα τον πιέσουμε, αλλά θα τον στηρίξουμε κιόλας στα αυστηρά μέτρα που θα πρέπει να λάβει στο μέλλον. Πιστεύω θα πάνε καλά τα πράγματα». Σχετικά με τους συνδέσμους σχολίασε

«Ζητάμε πλέον για τους συνδέσμους, οι διοικήσεις να υποβάλουν πιστοποιητικά ποινικού μητρώου. Να ξέρουμε, έχουν λευκό ποινικό μητρώο όλοι οι κύριοι αυτοί που είναι στο ΔΣ ενός συνδέσμου; Ζητάμε να μας υποβάλουν κατάσταση των μελών, ώστε να ξέρουμε και να ελέγχουμε ποια είναι τα μέλη που συμμετέχουν σε έναν σύνδεσμο και πηγαίνουν σε μία εκδρομή ή οτιδήποτε άλλο. Άρα τα κάνουμε όλα αυτά και βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση». Στο τέλος πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός πληγώνεται γιατί έχει αγωνιστεί και έχει γυρίσει όλο τον πλανήτη, ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και ξαφνικά βλέπει αυτή η αξιοπιστία να γκρεμίζεται από την στάση κάποιων ανεγκέφαλων. Ούτε πολιτικά, ούτε ιδεολογικά, ούτε ηθικά ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος. Είναι βαθύτατα δυσαρεστημένος όπως όλοι μας. Εκφράζει την απαρέσκειά του και λέει βρείτε τρόπο να τελειώνουμε με αυτές τις ιστορίες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.