ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Οικονόμου: "Το Μνημόνιο πνέει τα λοίσθια"

17:53 - 25 Φεβ 2011 | Πολιτική
Αυξάνουν οι "αντί-μνημονιακές" δηλώσεις βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος. ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου δήλωσε ότι το Μνημόνιο «δεν βγαίνει».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "ΑΘΗΝΑ 9,84", ο βουλευτής δήλωσε ότι «το περίφημο μνημόνιο, το οποίο, όπως ξέρετε, "πνέει τα λοίσθια", έχει αποθάνει προ πολλού, γιατί συνεχώς τροποποιείται. Αποδεικνύεται ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα και όλο αλλάζουμε. Το μνημόνιο είναι για να αντιμετωπιστεί η κρίση δανεισμού της χώρας. Δηλαδή, αντί να δανειζόμαστε με 10%, να δανειζόμαστε για 5% και αυτό για το περασμένο χρονικό διάστημα, πολύ λιγότερο από τα τρία χρόνια της διάρκειάς του. Το πρόβλημα χρέους που έχει η χώρα και έχει και όλη η Eυρωζώνη, δεν μπορεί να λυθεί από το μνημόνιο. Ποιος το περίμενε αυτό το πράγμα; Όποιος το περίμενε ήταν λάθος».
Εκτίμησε επίσης ότι το ευρώ δεν θα διασωθεί αν επιμείνει η Καγκελάριος Μέρκελ στις θέσεις της και πρόσθεσε: «Η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Με την επιμονή της ηγεσίας της, προξενεί έναν καινούργιο πόλεμο, οικονομικό, από τον οποίο θα ηττηθεί η ίδια. Η πρώτη κατεστραμμένη θα είναι η ίδια. Τι άλλο να πω; Αλλά, μην το πάμε μέχρι εκεί, γιατί ακόμα γίνονται πολύ κρίσιμες συζητήσεις αυτή την εβδομάδα και ο σκοπός δεν είναι να βάλουμε κατά της Γερμανίας ή κατά της Ισπανίας ή της Ελλάδας, τέλος πάντων. Το θέμα είναι πάρα πολύ απλό: εάν το ελληνικό πρόβλημα χρέους ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους ή εάν θα το λύσουμε μόνοι μας. Η κα Μέρκελ μας είπε 'περιμένετε και θα δούμε τι θα γίνει, να λυθεί μέσω ενός κεντρικού σχεδίου'. Και έχω να πω, ότι το κεντρικό αυτό σχέδιο, το ευρωπαϊκό, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, έτσι όπως το παρουσιάζει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.