ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμπλευση Παπανδρέου- Σαμαρά για τις διαπραγματεύσεις με Ευρωπαϊκή Ένωση

12:38 - 02 Μαρ 2011 | Πολιτική
Κοινή γραμμή στις πολιτικές και οικονομικές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ, θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν μέσα στην εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αντ. Σαμαράς.

Οι δύο αρχηγοί εκτιμούν πως ένα αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου θα μπορούσε να δημιουργήσει πολιτική κρίση στην Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου υποδέχεται την Παρασκευή και το Σάββατο τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στην Αθήνα, όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και εκεί αναμένεται να εκθέσει το γενικό περίγραμμα των θέσεων για τη διέξοδο από την κρίση του χρέους, εν όψει των συνόδων κορυφής του Μαρτίου. Η συνάντηση αυτή θα είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς, πριν την αναμενόμενη μετάβαση του κ. Παπανδρέου στο Παρίσι και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Σαρκοζί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από τη συνάντηση της Αθήνας αναμένεται να απουσιάσουν οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, κ. Χοσέ Θαπατέρο και της Πορτογαλίας, κ. Ζοζέ Σόκρατες. Το «παρών» αναμένεται να δώσει όμως η επικεφαλής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κυρία Μαρτίν Ομπρί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαράς θα βρίσκεται την Παρασκευή στο Ελσίνκι, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκεί αναμένεται να βρίσκονται μεταξύ των άλλων και η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά και προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Από τα επιτελεία των δύο κομμάτων δεν επιβεβαιώνεται ότι έχει υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ των Παπανδρέου και Σαμαρά. Ωστόσο στις Βρυξέλλες διαμορφώνεται μεταξύ των ευρωβουλευτών των δύο κομμάτων μια κοινή πεποίθηση ότι στην παρούσα συγκυρία είναι επιβεβλημένη η χάραξη μίας εθνικής γραμμής εν όψει των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.