ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακλαμάνης: Ζητά άνοιγμα λογαριασμών από κυπριακές τράπεζες για Siemens και Βατοπαίδι

17:09 - 03 Μαρ 2011 | Πολιτική
Πρέπει να συνεργαστούν καλύτερα οι κυπριακές υπηρεσίες ώστε να ανοίξουν οι επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί που έχουν ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές και σχετίζονται με τις υποθέσεις της Siemens και του Βατοπεδίου, επεσήμαναν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.

Το θέμα έθεσε πρώτος ο κ. Κακλαμάνης με αφορμή την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για θέματα ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να συμβάλει όχι μόνο στο θέμα της τρομοκρατίας αλλά και στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Δυστυχώς, ενώ οι Εξεταστικές Επιτροπές που ασχολήθηκαν με τη Siemens και το Βατοπέδι, ζήτησαν να διερευνηθούν από τις κυπριακές υπηρεσίες στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, αυτές δεν ανταποκρίθηκαν. Λογαριασμοί υπάρχουν στην Κύπρο και προκύπτουν από την έρευνα των Εξεταστικών Επιτροπών. Η ελληνική Βουλή δεν στερείται της δυνατότητάς της να συνεχίσει τις έρευνές της είτε να ξεκινήσει νέες αν προκύψουν νέα στοιχεία. Θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα στις κυπριακές υπηρεσίες και να το καταλάβουν, ότι αυτά τα οικονομικά εγκλήματα εμάς μας ενδιαφέρει να ερευνηθούν".
Ο κ. Όθωνας, συμφώνησε με τον κ. Κακλαμάνη, υπενθυμίζοντας ότι διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου και σημειώνοντας ότι και τότε είχε επισημανθεί "η δυστοκία και η δυσκολία παροχής κρίσιμων στοιχείων από τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα".
"Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι και οι δικές μας αρμόδιες αρχές δεν τα ζητούσαν και με ιδιαίτερο ζήλο", πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.