ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η δικογραφία για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

16:38 - 04 Μαρ 2011 | Πολιτική
Καθ' οδόν για τη Βουλή βρίσκεται σκέλος της μεγάλης έρευνας του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για πυροσβεστικά ελικόπτερα. Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες τού τότε αρμόδιου υφυπουργού, Χρ.Μαρκογιαννάκη. Έτσι, όπως ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η αρμόδια εισαγγελέας οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία της στη Βουλή για να κριθεί εκεί η υπόθεση.

Η δικογραφία, που διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, ώστε να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφορά την ενοικίαση πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική το 2009, ενώ για άλλο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη συντήρηση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα.
Το θέμα με την ενοικίαση των πέντε ελικοπτέρων είχε φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE το 2009 ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010.
Για το δεύτερο σκέλος, που σχετίζεται με τη συντήρηση άλλων πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, τα στοιχεία οδηγούν σε ποινικές ευθύνες προσώπων για επιζήμιες στο Δημόσιο ενέργειες.
Έτσι, με το πέρας της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου κ. Τασούλα για το αδίκημα της απιστίας, ενώ άμεση συνέργεια στην απιστία αποδίδεται σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που έχουν εμπλακεί με το θέμα.
Η εισαγγελέας απήγγειλε, επίσης, την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία σε υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας.
Η υπόθεση, κατά το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.