ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναίνεση υπό όρους παρέχει ο Σαμαράς

14:51 - 08 Μαρ 2011 | Πολιτική
Υπό όρους συναίνεση προσφέρει ο κ. Σαμαράς. Το πρόβλημα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο και η λύση του είναι η δραστική αλλαγή των όρων του, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωση που έκανε σήμερα, μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, αν και στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης , προκειμένου να εξασφαλισθούν ευνοϊκότερες συνθήκες από την Ε.Ε. για την διαχείρηση του ελληνικού χρέους, δε δέχεται να συνοδευτούν αυτές με νέα σκληρά μέτρα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του απάντησε ότι η Ν.Δ. στήριξε εξαρχής και στηρίζει αποφασιστικά, υπεύθυνα και σε κάθε ευκαιρία:
Πρώτον, το Ευρωομόλογο.
Δεύτερον, το Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο,
Τρίτον, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ.,
Τέταρτον, τη μείωση του κόστους δανεισμού.
Και, πέμπτον, την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων.
Όμως, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την Ελληνική Οικονομία. Ο Αρχηγός της Ν.Δ. θεωρεί ότι ακόμα και αν εξασφάλιζε η χώρα ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 08 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.