ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαρροές ΠΑΣΟΚ σε τροπολογία Σηφουνάκη

16:23 - 10 Μαρ 2011 | Πολιτική
Με διαρροές από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ν.Σηφουνάκη στο νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα, με την οποία καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 40%. Η Βάσω Παπανδρέου καταψήφισε τη νέα ρύθμιση, που επαναφέρει την απαγόρευση που είχε καταργηθεί το 2003 (επί υπουργίας της ), καθώς και ο Γ.Παπαμανώλης, ο οποίος εκλέγεται στις Κυκλάδες. Η τροπολογία παρά ταύτα πέρασε (και) με τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι ενστάσεις ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν εκάμφθησαν, παρά την υποχώρηση του κ. Σηφουνάκη, ο οποίος αύξησε την μέση κλίση των εν λόγω οικοπέδων από 35% σε 40%. Από την πλευρά του, ο κ. Παπαμανώλης καταψήφισε γιατί θεωρεί, όπως είπε, ότι η νέα ρύθμιση αδικεί τους κατοίκους μικρών νησιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το «παρών», ενώ τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ) καταψήφισαν. Με τη νέα αλλαγή τίθενται νέοι περιορισμοί στη δόμηση των μικρών νησιών, σύμφωνα με τους οποίους, το οικόπεδο πρέπει να μην υπερβαίνει μέση κλήση 40%, το κτίσμα να είναι μονόροφο και να μην υπερβαίνει τα 150 τμ, ενώ, όπου βγαίνει υπόγειο, να μην υπερβαίνει τα 30 τμ και το ύψος του κτιρίου να μην υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα από το έδαφος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 10 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.