ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Δύσκολες και σκληρές οι διαπραγματεύσεις πριν από τη Σύνοδο

21:34 - 10 Μαρ 2011 | Πολιτική
Δύσκολες και σκληρές χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι.

Το θέμα που συζητήθηκε είναι οι διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα της ευρωζώνης. Και σε αυτό το πεδίο, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα έχει μια κοινή προσέγγιση με τη Γαλλία σε πάρα πολλά θέματα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και οι εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική. «Μιλήσαμε και για τη συμβολή μας στην ανασυγκρότηση πολλών χωρών που μπαίνουν σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού και που βεβαίως για εμάς στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό με τη Γαλλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη που έχει δείξει ο γαλλικός λαός, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση για τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού. «Οι Γάλλοι στάθηκαν πάντως στο πλευρό μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.