ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κρίση στη Ν.Δ.: Καρατζαφέρης και Ντόρα "πολιορκούν" τον Σαμαρά - Θα διαγραφεί ο Χατζηγάκης;

11:17 - 17 Μαρ 2011 | Πολιτική
Σε κατάταση πολιορκίας βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, καθώς οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καρπώνεται από την κυβερνητική φθορά, φαίνεται να "ανοίγουν την όρεξη σε Ντόρα και Καρατζαφέρη να κερδίσουν "ζωτικό χώρο" στην κεντροδεξιά.

Κατ' αρχάς, το ενδεχόμενο συμμαχίας ΛΑΟΣ και Ν.Δ. φαίνεται να απομακρύνεται μετά την άνοδο των ποσοστών του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη κόντρα στη Βουλή μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Κύκλοι και των δύο κομμάτων εκτιμούν ότι η ρήξη ανάμεσα στα δύο κόμματα θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε για την κόντρα Καρατζαφέρη- Σαμαρά στη Βουλή
Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία "πλαγιοκοπείται" και από την Ντόρα Μπακογιάννη. Μέσα στο πλαίσιο της αναμενόμενης επίθεσης της Ντόρας, τώρα που η συγκυρία δείχνει αρνητική για τον Αντώνη Σαμαρά, εντάσσεται το εσωκομματικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία με τον βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ποιός Χατζηγάκης; Ποιός Μιχελάκης;

Ο κ. Χατζηγάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη προσπάθησε να υπερασπισθεί τον Κώστα Καραμανλή, μιλώντας για «φιρφιρίκους εντός της Ν.Δ. που καλλιεργούν κλίμα εναντίον και του πρώην πρωθυπουργού». Εκτίμησε πως ο δικομματισμός καταρρέει και η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή ομολογώντας πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Αρχηγό της Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Χατζηγάκης άφησε αιχμές για τη μη αξιοποίηση του από τη νέα ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να στραφεί η Ν.Δ. προς τον «μεσαίο χώρο» προκειμένου να κερδίσει ζωτικό χώρο στο εκλογικό Σώμα, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν καρπώνεται από τις απώλειες της κυβέρνησης .

Τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης απέφυγε να σχολιάσει για τον πρώην υπουργό και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσε απλώς «έχετε κάτι σοβαρό να με ρωτήσετε;». Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν απαξιωτικά για τον πρώην υπουργό, ρωτώντας "ποιός Χατζηγάκης;" Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, θεωρώντας ότι αυτές οι διαρροές προήλθαν από τον εκπρόσωπο του κόμματος, απαντούσε «ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;».
Κύκλοι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκφράζουν την απορρία πώς ο κ. Χατζηγάκης είναι τόσο σίγουρος ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα της δεν πιάνει το όριο του 3%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κίνηση του πρώην υπουργού προϊδεάζει για νέα κίνηση εξόδου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από το κόμμα, για να προσχωρήσουν στην παράταξη της Ντόρας Μπακογιάννη.
Γεγονός είναι ότι ο κύριος Σαμαράς πλευροκοπείται τόσο από τον κ. Καρατζαφέρη, όσο και από την Ντόρα Μπακογιάννη, κάτι που τον αναγκάζει να μάχεται σε πολλά εκλογικά μέτωπα, την ώρα που έχει κηρύξει πόλεμο στο Μνημόνιο και την κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 17 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.