ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαντοπούλου: "Να μην εμπλέκουν τα παιδιά όσοι αντιδρούν στις συνενώσεις σχολείων"

16:00 - 18 Μαρ 2011 | Πολιτική
Η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα των συνενώσεων σχολείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά, την ώρα που τα υπό κατάληψη σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν φτάσει πλέον τα εβδομήντα.

"Θα ήθελα να κάνω έκκληση σε ορισμένους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης, να μην εμπλέκουν τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις, που αφορούν στη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης", δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε πως το υπουργείο παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας ο σχολικός χάρτης του 2011 οφείλει να έχεισχολεία ικανού μεγέθους, ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα νέα προγράμματα σπουδών και οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας με ομαδικές εργασίες. Η κ. Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε ότι τα νέα σχολεία θα αξιοποιούν πλήρως τις αναγκαίες υποδομές.
Και η κ. Διαμαντοπούλου διαπιστώνει: «Στον αιώνα μας, δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολιτεία να διατηρούμε σχολεία όπου ένας δάσκαλος διδάσκει ταυτόχρονα 6 τάξεις και δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να έχουμε γυμνάσια ή λύκεια με αναλογία καθηγητών προς μαθητές 1 προς 3 ή 1 προς 2, πόσο μάλλον με περισσότερους καθηγητές από μαθητές».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 18 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.